Kedves Szülők!

A 2018/19-es tanévben az idei évhez hasonlóan az első kilenc évfolyamon minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket.

A jövő évi 10. osztályosoknak azonban (akik idén ingyenesek voltak) már fizetniük kell a tankönyvekért, és csak a normatív támogatásra jogosultaknak jár az ingyen tankönyv.

Ingyenes tankönyv jár, ha a diák:

  1. tartósan beteg,
  2. a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
  3. három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
  4. nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy
  5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

A 10., 11. és 12. osztályosoknak ezt egy igénylőlap kitöltésével kell jelezni, a jogosultság típusának aláhúzásával. Az aláírt igénylőlapokat is ellenőrzi az Államkincstár.
A jogosultságot érvényes határozattal, szakértői véleménnyel kell igazolni.
A nagycsaládosoknál MÁK határozat vagy a családi pótlékról szóló igazolás (bankszámlakivonat) szükséges. Abban az esetben, ha nagyobb testvér a felsőoktatásban tanul, azt most nem kell igazolni, majd csak szeptemberben az őszi félévet. Ha előreláthatólag szeptemberben egyetemre megy a nagyobb gyerek, akkor most csak nyilatkozni kell erről (a 3. pont aláhúzásával), az igazolást természetesen csak ősszel kell hozni. (Ha mégsem veszik fel, lehet változtatni a státuszon).

Kérem a kedves Szülőket, hogy akik jogosultak, töltsék ki és írják alá a szükséges igénylőlapot (letölthető, ill. a könyvtárban kérhető), és a megfelelő igazolással együtt küldjék vissza 2018. március 26-ig.

Igénylőlap itt tölthető le >>>>

Ennek fényében készítjük el a tankönyvrendelés első fordulóját.

Figyelem! Ha nem küldik vissza időre a kitöltött igénylőlapot és az igazolást, akkor fizetősre állítjuk a tanulót.

Azoknak a tanulóknak, akiknek már nálunk van az érvényes igazolása, most nem kell igazolást küldeniük, ezt külön e-mailben jeleztem.
Kérem, hogy segítsék munkánkat a határidők pontos betartásával és az igazolások megküldésével!
Megértésüket és közreműködésüket köszönöm!

Budapest, 2018. február 19.

Dávidné Bajor Ágota (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
tankönyvfelelős

Kiegészítő információk